Hytter i Kungshamn, Sverige

Feriehus og hytter i Sverige

Attraktive feriehus og hytter i Sverige for din neste ferie.

Vårt kjære naboland Sverige er mer attraktivt for nordmenn enn noensinne. Å leie eller kjøpe feriehus eller hytte i Sverige blir bare mer og mer populært. Det anbefales på det varmeste å leie en hytte eller et feriehus i Sverige.

La Sverige bli ditt andre hjem.

I Sverige får man fortsatt mer for pengene. For fortsatt er prisene for denne typen av eiendom relativt sett lavere i Sverige enn i Norge. I Sverige kan du finne alt for enhver smak, enten du vil feriere på Sveriges vestkyst og oppleve herlige, «late» dager i skjærgården med sjø og sandstrender, eller du vil ha mere «fart» med byliv og restauranter, konserter, shopping etc. I tillegg har man storslått natur med mange unike steder med en intim og hyggelig atmosfære. Sverige ser ut til å ha alt vi som nordmenn kan ønske oss for å få den gode sommeropplevelsen!

Feriehus ved Strømstad, Sverige

Feriehus og hytter til salgs

Her kan du enkelt søke etter hytter og feriehus til salgs i Sverige. Se etter feriehus og hytter til salgs på Finn.no

Finn logo
Små røde hytter i Brändaholm, Sverige

Feriehus- og hytteutleie

Du kan enkelt søke etter hytter og feriehus til leie i Sverige hos Dancenter.

Dancenter

Nordmenn størst på hytter i Sverige

Det svenske motsvaret til Statistisk Sentralbyrå i Norge (SSB), dvs. Statistiska Centralbyrån (SCB) forteller at det er nordmenn som er den største gruppen utenlandske eiere av hytter i Sverige. Nordmenn eier over 11 500 hytter i Sverige.

I de norgesnære kystkommunene Strømstad og Tanum hadde man erfaring tidligere med at over ca. 50% av alle fritidsboliger kjøpes av nordmenn.

Når det gjelder utenlandsk eie av svenske hytter så definerer SCB utenlandske eiere som personer bosatt i utlandet og uten svensk personnummer. De ti svenske kommunene med størst andel utenlandske eiere har alle over 40 prosent av hyttene på utenlandske hender der nordmenn utgjør den største gruppen.

Hytte ved sjøen i Sverige

Å kjøpe hytte ved sjøen i Sverige kan fort bli en særdeles god investering. Å leie hytte ved sjøen i Sverige er et annet godt alternativ. Begge deler er kortreist lykke, like over svenskegrensen. Langs den svenske vestkysten, mellom norskegrensen og Gøteborg, finner vi mange fine idylliske steder, flotte hvite sandstrender, lune viker og koselige småbyer. Aktuelle kystperler i Vest-Sverige er Strømstad, Grebbestad, Smøgen, Lysekil, Fjällbacka, halvøyen Skaftø og øya Marstrand.

Kjøpe feriehus eller hytte i Sverige

Nordmenn legger ofte flere kriterier til grunn når de vurderer å kjøpe hytte eller feriehus i Sverige: Avstanden til egen bolig er ofte viktigst, dessuten er kort vei til badestrand og evt. båtplass av betydning, videre er utsikt til sjøen og evt. strandlinje selvsagt populært, at det er bilvei helt frem er også veldig viktig.

Finn din eiendomsmegler i Sverige