Svinesund og Nordby (Strømstad Kommune – Västra Gøtaland)

I Strømstad Kommune i Västra Gøtaland fylke finner du tre av Norges mest populære handlesteder, nemlig SVINESUND, NORDBY og STRØMSTAD.

Rett etter at du har passert grensen til Sverige, mellom Halden og Strømstad, ligger et handelsområde som heter Svinesund. I Svinesund finner man et stort antall butikker med billige matvarer, godteri, tobakk etc.

Her finner du bl.a. den flotte dagligvarebutikken Eurocash som er en del av et butikkonsept med flere butikker lokalisert langs den norske grensen. Eurocash er en av Svinesunds aller største og mest velsorterte dagligvare butikker. Her finner du de ferskeste av ferskvarer med store avdelinger for kjøtt, kjøttpålegg, meieriprodukter, frukt og grønnsaker.

NB! Når det gjelder Systembolaget så er ikke det representert verken på Svinesund eller Nordby.

Nærmeste Systembolag er i Strømstad ca.15 km. å kjøre. Der er det til «gjengjeld» to Systembolag.

Drar du et par km. lenger sør for Svinesund finner du Nordby Shoppingcenter, som er et av Sveriges største kjøpesentere.

Prisene på svensk mat etc. er i stor grad lavere enn i Norge, men ikke bare hva du handler utgjør en stor forskjell på sluttsummen, men også valutakursen.

I tillegg til rene dagligvarer, kan det lønne seg å handle bl.a. ting du vet det er til dels mye å spare på, som for eksempel apotekvarer og eventuelt øl, pappvin og snus. På svært mange apotekvarer er det rundt halv pris i Sverige sammenlignet med norske priser.

Nordby Shoppingcenter (bygning)