Dame som handler i Sverige

Handle i Sverige

Billig mat i Sverige; Svinesund, Strømstad etc.

Hva slags mat er billigere i Sverige?

Kjøtt er den klart største grunnen til at nordmenn legger handleturen til Strømstad og Svinesund, eller andre populære utfartssteder i Sverige.  I følge analyseselskapet Opinion handler hele 83% av svenskehandlerne kjøtt, mens andre populære varer er godteri (kjøpes av 60%), tobakk (54%) og drikkevarer (50%).

Drar du to turer på grensehandel til Sverige, og kjøper fulle kvoter, har du spart nok til en sydentur, viser en undersøkelse bladet Forbrukerrapporten har gjort.  Så lave er svenskeprisene at selv bergensere kan kjøre til Svinesund og tilbake med dagstur-kvote – og likevel lønner det seg.  Problemet for vestlendingene er avstanden, ikke prisen.

Spesielt gode kjøp

Spesielt mye er det å spare på europeiske landbruksvarer som det her i landet er høy beskyttelsestoll på:

  • Te
  • Frosne bær
  • Vitaminer
  • Krydder
  • Franske oster og europeiske delikatesser

Det går godt an å spare over 60 prosent på kjøtt, rundt 60 prosent på tobakk og nesten 40 prosent på alkohol. Men også en rekke andre varer får du til rundt halv pris. Knekkebrød, potetmos, ferdig frossenmat, hermetikk, margarin, frosne grønnsaker, forskjellige oster, spagetti, ris og fisk.  Frossen torskefilet og rødspettefilet får du 45 prosent billigere i Sverige.

Dette er ikke billigere

Enkelte ting kan man med fordel glemme. Det gjelder generelt for varer vi kjøper på verdensmarkedet og som EU produserer og har beskyttelsestoll på:

  • Ris
  • Eksotisk frukt
  • Bleier

Frukt og grønnsaker kan en ofte finne like billig i enkelte norske dagligvareforretninger. Det skyldes at EU har høyere toll på en del frukt og grønnsaker for å beskytte egenproduksjon. Dermed blir varer fra Israel og andre eksportører av landbruksvarer utenfor Europa dyrere enn de er i Norge.

Heller ikke brus er det nevneverdig mye å tjene på å ta med seg fra Sverige. Literprisen på både cola og Farris er ofte mindre (på 1,5 liters flasker) enn i en del svenske varehus. Derimot er det mye å spare dersom du kjøper colaen i små bokser.

Husk å skriv ut rabattkupongen før avreise!

På Svenskeporten.no finner du fra tid til annen rabattkuponger som gir deg ytterligere besparelser på allerede gode svenskepriser neste gang du handler i Svinesund, Strømstad eller andre populære handlesteder. 

OBS! Tilbudene på rabattkortet får du kun ved å skrive ut kortet fra svenskeporten.no og ta den med deg til Sverige og vise den i kassen i butikken.  Les rabattkortet nøye, da rabattkortet kan inneholde begrensninger i form av tilbudsperiode eller max. antall pr. handlende eller husholdning. Du finner også rabattkort og butikker som eksponerer sine beste tilbud innenfor andre bransjer, som for eksempel møbler, sportsartikler, restauranter etc.