Strømstad

Shopping i Strømstad – grensehandelens hovedstad

Man kan like det eller ikke like det, men det er vel ingen tvil om at det er Strømstad flest nordmenn tenker på når vi snakker om shopping og grensehandel og Sverige? Byens innbyggere tenker tydeligvis det samme. For når Svenskeporten besøker byen er det nordmenn over alt, og gode «norske» tilbud finnes på nær sagt hvert gatehjørne.

Selv om Svenskeporten tok turen som denne lille presentasjon er basert på en dag tidlig i oktober, og dermed godt utenom den mest sentrale vår- og sommer-handelstiden, var det flust med nordmenn der uansett. Ved de to Systembolaget-utsalgene, ved «Strømstad Shoppingcenter» og ved nær sagt en hver annen butikk man kan tenke seg. Strømstad er helt åpenbart bygget for og lever av nordmenn. Behøver vi å lure på hvorfor nordmenn kommer?

Hvem har ikke vært i Strømstad på sommerstid? Hvem har ikke handlet i bodene på torget? Hvem har ikke besøkt Systembolaget, Guns Hälsekost, Konsum, ja nær sagt hvilken butikk som helst i byen?

En by som ikke bare er handel, men også en sommeropplevelse. Spesielt for dem som kommer med ferge eller egen båt, og kanskje kombinerer med en liten ferie på Koster-øyene?

Det har vært en voldsom utbygging av handelssenteret på Svinesund, men like fullt tar mange turen innom Strømstad. Man kan selvfølgelig lure på hvorfor?

At to Systembolag i byen er en del av svaret er det vel neppe noen grunn til å lure på. Men kan svaret også være atmosfæren i byen? En atmosfære som i det minste for Svenskeporten.no sin utsendte gir assosiasjoner til Astrid Lindgrens verden, spesielt «Vi på Saltkråkan». Trygt, godt og svensk.

Strømstad er på ingen måte alene lenger som svenskehandels-by/sted. Gode tilbud finnes nå langs hele vår langstrakte grense. Inniblant kan nok sikkert enkelte produkter også være billigere andre steder enn de er i Strømstad. Men det er uansett mye å spare, så mye at det til og med er lønnsomt å ta turen fra Oslo og ned, bare man planlegger litt på forhånd og kjøper de tingene som virkelig er billigere i Sverige, uansett valutakurs.

Følger du nøye med her på Svenskeporten.no vil du til en hver tid få gode muligheter for slik planlegging.

Strømstad har beholdt sitt svenske særpreg, og den har så langt vi kan se alt hva en nordmann måtte ønske seg av gode tilbud og spesielt sommeropplevelser. I tillegg har byen også spennende muligheter for bileiere til å spare virkelig store penger gjennom å fikse bilen hos et av verkedene som ligger i utkanten av Strømstad.  Strømstad synes å ha alt!

Strømstad Shoppingcenter logo

Strømstad kommune

Strømstad Turistbyrå og Strømstad Kommune.

Infocenter

Turistchef Åsa Massleberg
Strömstad Turistbyrå Ångbåtskajen 1
452 30 Strömstad
00-46-526 623 30
infocenter@stromstad.se
www.stromstad.se/infocenter

Strømstad Kommune

Adresse:
Strømstad Kommune
452 80 Strømstad
Sverige

Mailadresse: kommun@stromstad.se
Telefon/sentralbord: 00-46-526 19 000

Åpningstider, man. til fre.: kl. 08.00 – 12.00 og 13.00 – 16.30

Hjemmeside: stromstad.se

Booking.com

NYHET! PASSIV INNTEKT UTEN PENGER ELLER JOBB!

Get grass AI

Vennligst bruk henvisningslenken under for å støtte videreutviklingen av denne nettsiden.
$GRASS kommer til å bli det største prosjektet innen krypto i år og årene som kommer.
https://app.getgrass.io/register/?referralCode=DnJDCBAEnqWig89