Tanum Shoppingcenter – «Bohusläns skönsaste köpcenter»!

Tanum Shoppingcenter

Virkelig svenskehandel er i Tanumshede

Det 38.000 m2 store Tanum Shoppingcenter ca. 8 km syd for Strømstad er ett av de nyeste tilskuddene for alle som ønsker seg en god handelsopplevelse i Sverige.

Et senter som skal gi deg den rene svenske handelsopplevelsen, både prismessig og kulturelt. Ikke bare nok et norsk senter i Sverige. Kjøpesenteret består av 45 butikker og 7 restauranter og caféer.

Senteret ble åpnet i november 2014. Tanums norske markedssjef Sebastian Myrvold forteller om et senter som er skapt for svenske kunder, men dermed også et senter som kanskje er bedre tilpasset norske kunder med ønske om en svensk handleopplevelse enn noen av dem som i prinsippet bare er laget for norske kunder. – Norske kunder ser selvfølgelig etter pris og der konkurrerer vi bedre enn de fleste, forteller norske Myrvold som viser til at svensker ikke vil ha «svorske» priser.

Svensker vil ha svenske priser, og disse finner man i Tanum Shoppingcenter, smiler Myrvold. Svenskeporten møter Myrvold hos «Coffeehouse by George» midt i shoppingsenteret. Rett på den andre siden er en scene som brukes til alle de arrangementene man kan tenke seg i et shoppingsenter som dette. Et senter som det ikke kan legges skjul på minner Svenskeporten.no sin utsendte sterkt om amerikanske «malls» han har besøkt. Myrvold bekrefter at de hentet mye inspirasjon fra USA da de planla Tanum Shoppingcenter.

Du vil finne den ene handlegaten etter den andre på din tur rundt på Tanum, og butikknavnene er kjente og gode for de fleste. Selv om prisene i stor grad, på noen unntak nær, synes lavere enn dem vi er vant med hjemme i Norge. De har det meste på Tanum, til og med sportsmarkedet Bazar Outlet har fått en god plass. Jeanette Ekberg kan vise frem en stor butikk med «alt» innen sport, jakt og fiske, til priser som vi mistenker man skal lete en stund før man finner tilsvarende hjemme i Norge. Selv der vi i Norge også har slike markeder som selger ut varelagre kan de sjelden konkurrere. Tar du nye E6 på din vei nedover i Sverige er Tanum Shoppingcenter derfor nesten et must å besøke. Et hyggelig stoppested etter man kanskje har kommet så langt som fra Hamar langs den til dels nybygde og svært gode veien. Men ikke bare et stoppested.

Både Tanum Shoppingcenter og området rundt er også en opplevelse der det ligger tett inntil en av Nord-Europas mest trafikkerte veistrekninger. Området har mer enn 12.000 hytter, og en natur som gjør at en nordmann som Sebastian Myrvold mener han knapt kunne valgt seg et flottere område å jobbe i. Et lite tips til slutt er også å ta turen innom rabattsenteret «Happy Price», som ligger rett bak Tanum Shoppingcenter. Det var en fascinerende opplevelse for en som liker gode tilbud. Og det gjør vi her hos Svenskeporten.no. Tanum Shoppingcenter er lokalisert midt i mellom Oslo og Gøteborg. Adresse: Brehogsvegen 5, Tanumshede. Reisetiden med bil er ca. 1,5 time fra Oslo