Feriehus og hytter ved sjøen nær Stockholm, Sverige

Eiendomsmegler Sverige

Finn din eiendomsmegler i Sverige

Eiendomsmeglerens rolle knyttet til kjøp og salg av eiendom i Sverige

Alle eiendomsmeglere i Sverige skal være utdannet fra høgskolen og må være registrert hos en offentlig tillsynsmyndighet, såkalt: Fastighetsmäklarinspektionen. Eiendomsmeglernes virksomhet reguleres av en egen lov: Fastighetsmäklarlagen. I Norge kalles tilsvarende lov: Eiendomsmeglerloven.  Det er eiendomsmegleren som har ansvaret for å opprette dokumentene som trengs og er påkrevd ved kjøp og salg av bolig.

I Sverige, som i Norge,  er det selgeren som anskaffer og betaler megleren. Meglere har ofte enerett på å selge en bolig, og dette reguleres i en egen avtale. I henhold til loven har megleren ansvaret for å ivareta begge parters interesse.

Eiendomsmegleren har ansvaret for å formidle boligen og føre sammen kjøper og selger. Eiendomsmegleren skal også sørge for at selgeren forteller kjøperen alt vedkommende trenger å vite om eiendommen. Kjøper av eiendommen har plikt til å undersøke boligen, en såkalt undersøkelsesplikt. Det betyr at når  kontrakten er signert, kan kjøper ikke holde selgeren ansvarlig for eventuelle feil eller avvik i boligen som kjøper kunne ha oppdaget. I Sverige har kjøper av eiendom en omfattende undersøkelsesplikt.

Finn din eiendomsmegler i Strømstad